Quick Two Step!

Our brief: a roof over the entry and a place to sit and admire the wildflower garden

The angled section keeps the sitting area out of the setback

We rebuilt the front rickety steps and added a sturdy roof to protect visitor from snow sliding off the solar panels.

The landing is in the setback; the sitting area is a step down so it isn't part of the landing.

The roof brackets are decorative and functional. Posts were not allowed in the setback.

A sweet pergola with custom rafter tails adds the finishing touch.

Our clients initially requested a roof over their front stoop to protect visitors from the snow sliding off their solar panels. And while we were at it, could we also provide a place for them to sit and admire their wildflower garden? The challenge: the house sits on a curved street, so the stoop was in the setback and couldn’t be enlarged.

Before and After

Watch out for falling snow!

Much safer, with room for relaxing

steveworks listened to our scheduling needs and project expectations from beginning to end.

Donna & Eric, Newton