Sage Green Saves Green

sage-saves-green-front-after-2022

The kitchen features a large island and a landing zone near the garage door.

Before, from the same spot.

The cherry island includes a speed oven and lots of storage.

The kitchen and dining room flipped locations. The kitchen was expanded to incorporate the garage door.

Sage accent wall in the dining area mirrors the backsplash color.

View from the living room toward the new front door and stairwell.

The old first-floor suite is now a spacious guest suite.

A new, contemporary front door leads to a bright entry foyer and the new staircase. The opening to the living room was widened.

A little stairway bling. You should have seen our carpenter and electrician hanging this fixture!

A favorite strategy of ours is to steal a sliver of space at the top of the stairs for a mini library. It's just 5' wide but borrows space from the stairwell to feel larger.

In the primary bedroom, the sage walls play off a deeper green accent wall. Four windows and a French door to the private deck provide lots of light.

The "entertainment and relaxation" corner of the primary bedroom.

The primary bedroom design incorporates a vanity nook. The bathroom shelves occupy the space to the left.

The primary bath is serene—with a pop of sage green. Frameless Hydroslide shower doors keep the space open and airy.

The deck off the primary bedroom.

Exterior, deck side.

Deck side before.

Hallway bath. There's a bath with tub downstairs, but this is 5' wide in case a future owner wants to add a tub here.

Home gym!

This bedroom is on the north side of the house but still has plenty of light.

A particular request was for a dormered office over the garage. Operable skylights on the rear (not shown) provide ventilation and a view of the trees.

Rear view. The entire second floor and the kitchen bump-out on the far right are new.

Rear before.

We kept the existing HVAC for the first floor, because it was fairly new, but we were able to upgrade to heat pumps to heat and cool the second floor, and to heat pump hot water.

The brief for this project called for a luxurious primary bath. The client loves whites and soft green. Clerestory windows on the front of the house provide light while maintaining privacy. A spacious vanity—purchased used from Boston Building Resources’s reuse center—and open shelving provide plenty of storage. The lighted medicine cabinets include an antifog feature. To keep the plumbing off the exterior wall we specified a floor tub filler. (It’s located in front of the tub to make it easier to reach.) The shower is huge and the spa-like bath is the icing on the cake. The guest bath features a heated floor and funky accent tile in the shower.

steveworks is a family-based business and it really shows in their effort and investment in the projects they take on. Their beautiful and high-quality work has led to the ultimate forever home.